Direktlänk till inlägg 5 september 2017

En ny fas i livet.

Av Anni - 5 september 2017 12:05

Jag har slutat köpa bröd. Bjuds jag på en macka äter jag. Jag trodde jag skulle sakna denna långlivade följeslagarare men det gör jag inte alls. Däremot har jag bytt till fullkornsrån för lite att tugga på måste man ju ha.


Lchf har jag testat men där finns alltför många förbud och skuld. Jag brukar läsa lite på kolhydrater i fokus och det skrivs ofta om hur skyldiga folk känner sig för att dom ätit för mycket av kolhydrater. Så ska det inte vara.

Skulle jag välja så skulle det få bli Viktväktarna, där finns inga förbud (som man oftast trillar dit på), där är allt tillåtet ... inom vissa gränser. 

Ris och bröd använder jag inte längre men godis och annat gott äter jag till helgen. Jag är ingen fanatiker utan äter det jag tycker om och trivs med det. 


I flera år och då menar jag i flera år åt jag färdigfrysta rätter men ville få ett slut på det nu (man blir så mycket klokare när man blir äldre hihi) så nu kör jag lättvarianten med sallad och paj ett tag. Jag hittade ett recept på pizzapiroger, dom ska jag göra och frysa in och ta fram när jag känner för det.

Att laga mat till mig själv är inget kul men om barn och barnbarn kommer då är det kul att hitta på något gott. Jag är sällan hungrig numera men äter ändå för att det är gott och för att jag måste få mat i mig. 

Tappar man aptiten när man blir äldre?


Bildresultat för mat 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anni - Torsdag 11 jan 07:55

Om du tycker att dina pengar rinner mellan fingrarna föreslår jag att du börjar ta hand om din ekonomi med att börja budgetera. Själv har jag gjort en mall och jag budgeterar hela året, bokför alla mina kommande utgifter för att se vad jag har på kon...

Av Anni - Torsdag 11 jan 07:51

   

Av Anni - Torsdag 11 jan 07:36

Godmorgon på er!   Jag har börjat lägga mig vid 22 och då vaknar jag vid 06, det är lite trist för dagen blir så lång. En gång i tiden började jag med att lägga mig vid samma tid sju dagar i veckan (22) och det innebar att jag sov så många timmar...

Av Anni - Onsdag 10 jan 16:38

Ikväll börjar Sveriges Mästerkock på 4an. Det är alltid lika roligt att titta på, både med vuxna som lagar mat och när barnen lagar mat.  ...

Av Anni - Onsdag 10 jan 16:23

När jag bar den tunga kartongen igår med mina varor från Ikea skrev jag att den vägde 79 kg. Jag måste ha fått hjärnsläpp för den vägde enligt Postnords anteckningar 9 kg men var 79 cm hög, som en kub. Det var skillnad det ... men det kändes som 79 k...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se